08 de febrer 2011

La Independència no ha de ser motiu de fractura social

És lamentable que a dia d'avui hi hagi persones, que viuen aquí,  que facin comentaris o referències sobre la Independència i es preguntin: què significa Independència?
O bé: quantes persones d'arrels catalanes, viuen a Catalunya per parlar d’independència?
Ganes de barrejar la magnèsia amb la gimnàstica.
Sí, independència, és molt fàcil d’entendre en poques paraules: no haver de dependre de ningú. Som un país prou preparat per dur a terme el nostre propi destí amb persones que viuen i treballen a Catalunya sense renunciar als seus orígens; gent de procedències diverses arrelats a on van néixer, però que les circumstàncies de l’època els  va fer marxar cap altres indrets i sortosament els van trobar. I és que van trobar una terra que els va acollir i que se’ls va fer seus. No és just que l’esforç de supervivència d’èpoques difícils de treballs durs, i mal remunerats, ara que han aconseguit un benestar (dins del possible) que han contribuït en aixecar aquest país, que molts d’ells han vist néixer  i créixer els seus fills, vegin espoliat el seu esforç i menyspreat el seu treball.
La Independència política i econòmica de Catalunya vers España no ha de ser motiu de fractura social, ans al contrari, aquesta independència ens ha de fer ser més solidaris, ens ha d’agermanar. En definitiva, ens ha de fer sentir d’igual a igual, perquè una gran majoria estima i sent seva aquesta terra com la dels seus avantpassats; no s'ha de renunciar a cap identitat, ningú no és ni serà un ciutadà de segona, atès que tot aquell que estima i respecta el lloc on viu és ciutadà de ple dret.
Coneixen aquests mateixos que són tan "espanyols" que viuen i treballen (o cobren de l'atur) a Catalunya, que deixen un 20% dels seus impostos per a no sabem què?, Saben que Catalunya és la comunitat "espanyola amb el menor nombre de funcionaris, i major nombre de peatges". Quines paradoxes, no?
Els que vivim a Catalunya paguem més, gastem menys i som els més endeutats.
Sempre Catalunya és l'objectiu de totes les crítiques "de tots els mals", per què quan es fan aquestes crítiques ningú no té el valor de fer-ho amb xifres?, amb xifres comparatives.

¡¡ Quantes veus es silenciarien!!!
Però és clar, això no interessa.
Què farà Espanya quan no tingui de què parlar sobre Catalunya?
Se l'hauran d'inventar.

3 comentaris:

  1. Carles, m'agrada molt llegir les teves reflexions. Molts pensem com tu, però que podem fer per canviar les coses ?

    ResponElimina
  2. Agraeixo les teves paraules, la teva pregunta només te una resposta dir, escriure el que pensem, i quant mes coincidim en la reflexió, el pensament, mes facil recorrerem el camí per camviar

    ResponElimina
  3. Molt encertat el teu escrit després de la reunió Mas – Zapatero, ja tenen un altre motiu per parlar de Catalunya i per variar carregar les tintes de la ignorància quedant-se amb la paraula dels titulars fins i tot aquells que es diuen intel·ligents.

    No veuen més enllà del que és pura justícia, que nosaltres també volem que ens paguin el que ens deuen, no ser sempre els espoliats.

    Carolina

    ResponElimina