30 de maig 2016

Ara és l’hora de ser de Dretes o d’Esquerres?



He arribat a la conclusió que no sóc  de dretes, ni de centre, ni d’esquerres, ara no toca que diria aquell. Sóc decididament independentista amb el desig de deixar de ser-ho per poder ser independent, lliure, per poder decidir si el meu país ha de ser de dretes o esquerres.



En el context en que ens trobem després de quatre mesos d’haver iniciat el camí que ens ha de portar a la llibertat, de veure i viure les mal fiances, les contradictòries manifestacions d’uns i d’altres, i la candidesa d’alguns dirigents d’esquerres que contemporitzen amb els dirigents comuns (ICV, “colauistes” i “podemites”) pensant càndidament, molt càndidament, que aquest dirigents maduraran quant constatin la impossibilitat del referèndum “pactat” i acabaran abraçant l’independentisme per la força dels fets. Això, amics, és un error greu d’estratègia, fruit d’una candidesa indigne d’algú d’esquerres: els dirigents dels comuns, atenció parlo sempre dels dirigents, no de les bases, mai abraçaran l’independentisme: el seu objectiu estratègic és un altre, (oposat) a la seva ambigüitat calculada (tàctica) que té com a finalitat guanyar temps, anar acumulant forces i sobre tot, desgastar i dividir el front transversal per la independència, arrossegant parts de la crèdula esquerra independentista fora de l’aliança independentista transversal, imprescindible per fer el gran salt.

Els dirigents d’ICV, colauistes i podemites (els comuns) tenen el cul pelat i se la saben llarga: quant se la “fotin” com diuen  alguns companys ben intencionats però incauts d’ERC, aquest dirigents de l’esquerra espanyolista no abraçaran l’independentisme, sinó que maquinaran altres maniobres per continuar minant la unitat transversal independentista, arrossegant destructivament sectors de l’esquerra independentista cap el seu camp i acumulant forces per el seu lerrouxisme 2.0, per què? Doncs perquè el seu objectiu és conscientment, programàticament, contrari a la independència! Un altra cosa són las bases, però els “tripijocs” vacil·lacions i concessions de la direcció d’ERC no estant sent amb les bases sinó equivocadament amb els dirigents dels comuns, i això no condueix a desemmascarar-los sinó a donar-los-hi aire, temps, vida i reforçar-los!. Fins el punt que estan agafant la iniciativa, unint-se i imposant de nou el discurs  públic el tema del referèndum, etc., mentre l’independentisme sembla indefens davant d’ells, de tan cuidadós que és per no espatllar la hipotètica aliança futura amb ells... els  hi estem donant peixet!!

Com a conseqüència, el discurs hegemònic independentista que hi havia a l’esfera pública està cedint terreny al discurs força crescut i agressiu dels comuns, que estan aprofitant les nostres vacil·lacions i candidesa davant d’ells per agafar, amb enorme proactivitat, la iniciativa i imposar-se.

Aquest no és el camí per aconseguir les majories que falten per part de l’independentisme!!! Cal lliurar la batalla de les idees i els programes davant les bases, davant la ciutadania.

El camí és denunciar  i desemmascarar amb gran decisió, convicció, contundència i de forma massiva els tripijocs dels dirigents dels comuns, dedicats, amb un discurs entabanador, calculadament  ambigu i enganyós, a posar traves i entrebancs a l’alternativa més lluminosa i solvent que el poble de Catalunya, tot ell té al seu davant: la Independència, l’únic escenari capaç de posar a les mans del poble de Catalunya el dret a decidir-ho tot per ell mateix i de rescabalar alhora els seus recursos per dur a terme  les seves decisions; és a dir, l’únic escenari que posa a mans dels ciutadania les regnes del propi destí com a nació!

Cap alternativa (ni l’uniformisme, ni l’autonomisme, ni el federalisme) superar això fora complexos, davant l’aspiració avançada del poble català.

El propòsit dels dirigents dels comuns és reaccionari- volen que ens conformem amb engrunes, quant tenim a l’abast el pa sencer- i cal denunciar-lo àmpliament : fins i tot a les bases dels comuns (com tot els ciutadans, tot el poble necessitem saber què és el que els seus dirigents els volen escamotejar, a elles i a tots!

7 comentaris:

  1. Carles,

    Continues sent aquell jovenet que deia no saber res de política i que per saber sabia fins i tot llatí !!!
    És cert que hi ha gent d'esquerrers que no té clar quin és el seu país o si és important reivindicar-lo.....i de dretes? Recorda company que tot el període Pujol l'independentisme va ser el gran tabú, que no se sortia de l'encaix amb Espanya si no era per anar al peix al cove....pensa amic que molts company de viatge saltarien alegrement del tren si reduís velocitat!
    El que facin el iniciatius, podemites o C's (aquests darrers no els posaràs pas a l'esquerra, no?) no té a veure amb que sabem clarament si som o no de dretes o esquerres.
    Carles, crec que és un error molt habitual dir que ara no toca parlar de dretes o esquerres per tal de concentrar-nos en la independència. Cal parlar de tot alhora! Cal que la gent sàpiguen que hi han homes de les esquerrers i de les dretes disposats a treballar en la construcció nacional. ningú no és tant ingenu (ja sé que a tu sempre t'ha agradat fer veure que ho és) per pensar que la gent que treballa en la construcció del país no té opció social. Amb aquests romanços portes a la gent a pensar que la independència, finalment, és un negoci de la dreta per viure encara millor!
    Vigila, perquè, al final la teva tesi es dispara per la culata!
    Una abraçada tan republicana com sempre, saps que t'aprecio força!

    Miquel Mateu

    ResponElimina
  2. Gracies pel teu escrit, totalmente d'acort.
    Força, rauxa i coratge... Republica
    Cordialment

    Josep

    ResponElimina
  3. Benvolgut Carles segueix la marejada de perdiu.
    El teu anàlisi es contundent.
    I encara, que els que com nosaltres, tenim les idees clares, continuem sent pardalets en mans dels interesos dels poders que manegan els polítics.
    Seguirem picant pedra. I mantenint l'il·lusio, al final caurà.
    Una abraçada.
    Josep

    ResponElimina
  4. Ara passa com a la Transició: es tracta de lluitar contra un enemic comú. Després tornarem a ser d'allà on ens diguin el cor i el cap.
    Catalina

    ResponElimina
  5. Com sempre, és un veritable plaer llegir els teus escrits Carles.
    Gràcies per adresar-m'ho i poder aixi gaudir i asebentar-me del que segueixes fent.
    Una abraçada
    Anna Mari

    ResponElimina
  6. Completament d'acord Carles
    Isabel

    ResponElimina
  7. Gràcies per ser-hi Carles, necessitem gent com tu que estigui a l'aguait
    Endavant,
    Pity

    ResponElimina